Prečo sa opakujú oneskorené naskladnenia?

Oneskorenie dodávky je výsledkom situácie, ktorá je sama o sebe vynikajúca: v roku 2020 sme zaznamenali bezprecedentný záujem o bicykle. Viac ľudí jazdí na bicykli a volí si aktívnu, ekologickú a ekonomickú formu mobility. Viac ľudí ako kedykoľvek predtým kupuje bicykle. (Je to spôsobené aj opatreniami spojenými s COVID 19 uplatnenými v mnohých krajinách.) Tento rozmach na bicykle spôsobil znateľný nárast dopytu po bicykloch a ich komponentoch.

Na jednej strane nás samozrejme veľmi teší, že jazda na bicykli je čoraz populárnejšia, ale na druhej strane nás vôbec neteší, že si na svoj woom bicykel musíte počkať alebo si ho v niektorých prípadoch ani nemôžete objednať. Chápeme vaše sklamanie - súčasná situácia je pre nás tiež frustrujúca.

Extrémne vysoký dopyt po bicykloch woom sa odrazil hlavne na procese plánovania výroby. Bicykel je veľmi zložitý produkt, ktorý sa skladá z mnohých jednotlivých komponentov. Ťažkosť komplikuje aj skutočnosť, že takmer všetky woom komponenty sú skonštruované špeciálne pre deti a musia byť vyrobené na mieru pre woom bicykle (časti ako ergonomické sedlo, kľuky a rukoväte špeciálne navrhnuté pre deti). Bicykle sa dajú zostrojiť, až keď každý z týchto komponentov dorazí do dielne.

Výroba bicyklov woom sa zväčšila čo najviac, a dodávatelia v súčasnosti posúvajú svoje limity na maximum, čo znamená, že objednávky je možné dodať až po dlhom oneskorení.

Napriek tomu si môžete byť istí, že sa urobilo všetko preto, aby bola čakacia doba na váš woom bicykel čo najkratšia a aby sme bicykle čo najskôr sprístupnili v e-shope.

Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie.