Preview Changes will not be visible to customers until published.

Bezpečnostné upozornenie týkajúce sa predstavca na bicykloch woom ORIGINAL 2018 – 2021 s objímkou predstavca s jednou skrutkou.

Vážený zákazník spoločnosti woom,

Radi by sme vás informovali o preventívnom opatrení, ktoré sa týka niektorých našich modelov bicyklov woom ORIGINAL modelových rokov 2018 – 2021  s objímkou predstavca na jednu skrutku, ktorá je striebornej farby.

Zistili sme, že existuje malé riziko, že sa na týchto modeloch predstavec, ktorý spája riadidlá s vidlicou, môže uvoľniť alebo vysunúť, čo ovplyvní riadenie a môže viesť k pádu. Žiadame preto všetkých zákazníkov, ktorých deti používajú dotknutý bicykel woom ORIGINAL, aby tieto bicykle nepoužívali, kým na nich nebude vykonaný servis.

Týka sa to aj vášho bicykla?

Tu môžete identifikovať svoj model

Bezpečnosť vášho dieťaťa je našou najvyššou prioritou.

Vyvinuli sme rýchly a jednoduchý spôsob, ktorý vám pomôže zistiť, či sa to týka aj vášho bicykla.

  • Krok jeden: Zistite, pomocou našej online služby, či sa to týka aj vášho bicykla.
  • Krok dva: Ak sa to týka aj vášho bicykla, objednajte si bezplatnú sadu na údržbu predstavca s dopravou zdarma. Obsahuje všetko, čo potrebujete na servis predstavca.
  • Krok tri: Pomocou sady na údržbu predstavca woom ORIGINAL predstavec opravte.

Prosím, kliknite sem a skontrolujte si predstavec prostredníctvom našej služby online.

Identifikovať môj bicykel.

Majitelia dotknutých bicyklov majú nárok na poukaz na bezplatný servis predstavca u autorizovaných predajcov woom. Toto je alternatívna možnosť na okamžitý servis než vám príde sada: Nájdite svojho miestneho predajcu pomocou nášho vyhľadávača predajcov a dohodnite si termín, aby ste svoj woom ORIGINAL odniesli do predajne na profesionálny servis, a aby ste dostali svoje dieťa čím skôr späť na bicykel.

Na našej webovej stránke nájdete všetky informácie, ktoré vám pomôžu zodpovedať akékoľvek otázky alebo obavy, ktoré by ste mohli mať v súvislosti s týmto bezpečnostným upozornením. Pre viac informácií si prosím prečítajte často kladené otázky alebo nás kontaktujte na [email protected].

Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti a ďakujeme, že s nami spolupracujete na zaistení čo najbezpečnejšej jazdy pre vaše dieťa.

Chceme sa vám poďakovať za vašu pokračujúcu podporu bicyklov woom.


S úctou

Váš tím woom


Často kladené otázky k oznámeniu o bezpečnosti predstavca a spôsoby riešenia.

Základné otázky

1. Čo je oznámenie o bezpečnosti predstavca?

Modely woom ORIGINAL modelových rokov 2018–2021 s objímkou predstavca s jednou skrutkou si vyžadujú údržbu predstavca. Je totiž riziko, že predstavec, ktorý spája riadidlá s vidlicou, sa môže povoliť alebo vysunúť, čo predstavuje riziko zranenia.

Žiadame preto všetkých zákazníkov, ktorých deti používajú dotknutý bicykel woom ORIGINAL, aby tieto bicykle nepoužívali, kým na nich nebude vykonaný servis. Všetci majitelia dotknutých bicyklov majú nárok na bezplatnú sadu pre predstavec woom ORIGINAL.

Prosím prestaňte používať bicykel kým nevykonáte všetky potrebné kroky!

2. Týka sa to všetkých bicyklov woom ORIGINAL?

Nie, netýka. Oznámenie o bezpečnosti predstavca sa týka len bicyklov woom ORIGINAL modelových rokov 2018 – 2021 vo veľkostiach 1, 1 PLUS, 2, 3, 4, 5 a 6, ktoré sa dajú identifikovať podľa objímky predstavca s jednou skrutkou, ktorá je strieborná.

Novších bicyklov woom ORIGINAL (od modelového roku 2022 vyššie) sa to netýka. Majú repracovaný dizajn s dvoma skrutkami, ktorý je bezpečnejší.

Týka sa to aj vášho bicykla? 

Tu môžete identifikovať svoj model >>

Ani bicykle woom ORIGINAL skorších modelových rokov ako 2018 sa to netýka. Majú síce objímku predstavca s jednou skrutkou, no tá je čierna.

Netýka sa to ani týchto modelov všetkých modelových rokov: woom OFF/OFF AIR, woom UP, woom NOW. Ak máte jeden z týchto bicyklov, pokojne na ňom jazdite ďalej!

Najjednoduchší spôsob, ako svoj bicykel identifikovať, je prostredníctvom našej online služby, ktorú sme vyvinuli.

Týka sa to aj vášho bicykla? 

Tu môžete identifikovať svoj model >>

3. Aké závažné je toto riziko?

Riziko, že sa predstavec odpojí, je extrémne nízke. Riziko je vyššie, ak skrutka objímky predstavca nie je úplne utiahnutá momentovým kľúčom na odporúčaných 10 Nm.


4. Ako sa môžem uistiť, že predstavec na woom ORIGINAL môjho dieťaťa je bezpečný?

Krok jeden: Zistite, pomocou našej online služby, či sa to týka aj vášho bicykla.

Krok dva: Ak je to potrebné, cez online službu na kontrolu predstavca si môžete objednať bezplatnú sadu pre predstavec woom ORIGINAL, ktorú vám zadarmo pošleme, a ktorá obsahuje všetko, čo potrebujete pre údržbu svojho predstavca.

Krok tri: Postupujte podľa podrobných inštrukcií priložených v sade, aby sa vaše dieťa mohlo čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie vrátiť späť na svoj bicykel.

Bezplatný servis predstavca: Po objednaní sady na údržbu predstavca obdržia zákazníci v Európe poukaz na bezplatný servis u svojho miestneho predajcu woom. Ak preferujete takýto spôsob, môžete ho využiť: Dohodnite si termín u svojho preferovaného predajcu a nechajte si predstavec zadarmo opraviť. Aby ste našli svojho najbližšieho predajcu woom, použite vyhľadávač predajcov woom.

Prosím prestaňte používať bicykel kým nevykonáte všetky potrebné kroky.

5. Ako zistím, či sa oznámenie o bezpečnosti predstavca týka aj bicykla môjho dieťaťa?

Ak vlastníte woom ORIGINAL modelových rokov 2018 – 2021 s objímkou predstavca s jednou skrutkou, môže sa to týkať aj vášho bicykla. Prosím kliknite sem a skontrolujte si predstavec prostredníctvom našej online služby.

Prosím prestaňte používať bicykel kým nevykonáte všetky potrebné kroky!

6. Aké náradie potrebujem na servis predstavca?

Každá sada na údržbu predstavca woom ORIGINAL obsahuje momentový kľúč, balenie montážnej pasty (5 g), 5 mm imbusový kľúč, a návod.

Okrem toho budete potrebovať handričku, papierové utierky, alebo niečo podobné, a odmasťovač určený na bicykle alebo na bežné použitie, ktorým očistíte krk vidlice.

Pre podrobný návod kliknite sem.

Ak si chcete pozrieť inštruktážne video, kliknite sem.

Prosím prestaňte používať bicykel kým nevykonáte všetky potrebné kroky!

7. Ako sa uistím, že je môj bicykel woom ORIGINAL opäť bezpečný?

Hneď po tom, ako vykonáte všetky jednoduché kroky v návode priloženom k sade na údržbu predstavca woom ORIGINAL a opravíte predstavec (alebo si ho necháte opraviť u autorizovaného predajcu woom), môže vaše dieťa na svojom woom ORIGINAL opäť jazdiť.

Nanesením montážnej pasty na krk vidlice a utiahnutím predstavca na správny moment sa uistíte, že predstavec je pevne spojený s krkom vidlice a váš bicykel woom je opäť pripravený na jazdu. Montážna pasta funguje okamžite, nie je potrebná žiadna čakacia doba.

Momentový kľúč si uschovajte a každoročne skontrolujte, či je skrutka stále utiahnutá na 10 Nm. Tak zabezpečíte dostatočné trenie.

Ak budete niekedy musieť predstavec odmontovať - napríklad pri transporte vášho bicykla woom lietadlom - pred opätovným namontovaním predstavca prosím znovu naneste montážnu pastu na krk vidlice a utiahnite skrutku na 10 Nm.

8. Môj bicykel woom som si kúpil/-a ako ojazdený. Môže sa ho toto upozornenie tiež týkať?

Každý, kto vlastní dotknutý bicykel woom ORIGINAL, či už ho kúpil ako nový alebo ako ojazdený, musí vykonať rovnakú základnú údržbu aby sa uistil, že je predstavec opäť bezpečný. Aj majitelia bicyklov kúpených z druhej ruky tak majú nárok na bezplatnú sadu pre bezpečnosť predstavca woom ORIGINAL.

Vytvorili sme online službu, ktorá vám pomôže zistiť pôvod vášho bicykla woom ORIGINAL. Vôbec teda nevadí, ak neviete, kedy bol zakúpený.

Ak zistíte, že sa to týka aj vášho bicykla, je potrebné konať. Pozrite sa tu.

Prosím prestaňte používať bicykel kým nevykonáte všetky potrebné kroky!

9. Ako vykonám servis predstavca?

Pozrite si podrobný video návod, ktorý vám presne povie ako postupovať pri servise predstavca, a postupujte podľa krokou, ktoré sú spomenuté nižšie.

Vo svojej sade na údržbu predstavca nájdete: 5 mm imbusový kľúč, momentový kľúč, a 5 g balenie montážnej pasty, ktoré vám bude stačiť na tri bicykle.

Budete potrebovať: papierové obrúsky alebo handričku, malé množstvo odmasťovača (určeného priamo na bicykel, alebo pre bežné použitie).

  1. Povoľte skrutku pomocou 5 mm imbusového kľúča.
  2. Potiahnite riadidlá s predstavcom nahor a stiahnite ich z bicykla.
  3. Vyčistite krk vidlice pomocou odmasťovača naneseného na papierovom obrúsku alebo handričke.
  4. Končekom prsta rovnomerne naneste montážnu pastu na krk vidlice.
  5. Znovu namontujte predstavec. Tip: Pokúste sa riadidlá namontovať už na prvý pokus čo najrovnejšie.
  6. Následne presne vyrovnajte riadidlá.
  7. Pomocou vášho nového momentového kľúča utiahnite skrutku na moment 10 Nm.
  8. Uistite sa, že sú riadidlá dostatočne utiahnuté ťahaním do strán a nahor a nadol.
  9. Nehýbu sa? Výborne! Váš woom ORIGINAL je pripravený na jazdu. Netreba vôbec čakať.

10. Ako dlho treba čakať po nanesení montážnej pasty?

Po vykonaní odporúčanej údržby sa dá na vašom woom ORIGINAL jazdiť okamžite.